Hvis du lægger en solid plan for din funding, øger du dine odds for ikke at lave et paniksalg

Overvej disse 5 ting når du søger funding til din virksomhed

Share this article
For en virksomhed med ambitioner om hurtig acceleration er funding en kontinuerlig proces, som én eller flere fra topledelsen burde bruge en væsentlig del af sin tid på. Derfor kan det godt betale sig at lægge en decideret fundingstrategi fulgt op af en plan.

Herunder har vi skitseret nogle overvejelser, som vi benytter i de fundingprocesser, vi er involveret i.

 

Hvor lang tid tager det at finde funding?

Funding er salg, men i forhold til andet salg har du kun et begrænset antal varer på hylden, og du kan ikke bestille flere hjem. Du har kun 100% at sælge ud af, og de 100% skal også deles med andre; herunder dig selv.

Hvis du kan give dig selv ordentlig tid, øger du dine chancer for at nå frem til den bedste aftale. Hav derfor som udgangspunkt, at det tager tid at finde funding.

Desværre får vi nogle gange henvendelser fra projekter, som faktisk har potentiale, men som er 14 dage fra at løbe tør for penge. På det tidspunkt er for sent at finde funding på den rigtige og bedste måde, og måske er det ikke muligt at finde nogen overhovedet.

 

Hvornår er det bedste tidspunkt at søge funding?

Din virksomhed har en værdi; også kaldet valuation. Den værdi er ikke linært stigende, hvilket mange ellers tror. Valuationen vil tage nogle ret markante spring, efterhånden som du når dine milepæle.

Med andre ord vil det bedste tidspunkt at sælge ud på være: ”Dit sidste værdi spring inden du løber tør for penge”.

Vi har flere gange rådgivet omkring behovet for funding, og at det i nogle tilfælde kan betale sig at vente med at sælge ud. Det kan dog altid godt betale sig at gå i gang med planlægningen af, hvornår man ønsker at starte salget.

 

Hvor meget skal du gå efter?

Teorien dikterer, at du vil få mest for dine procenter, hvis du sælger lige efter hvert værdispring, og at du samtidig kun lige sælger nok til at komme hen til næste spring. I praksis vil det løbende blive en afvejning mellem at bruge tid på funding og på at drive din virksomhed frem.

Mange, vi møder, tror de skal finde penge til flere år. Vores råd er derfor ofte at gå efter mindre beløb til en kortere periode. Dermed vil de få mere for deres procenter i det lange løb, og investoreren vil påtage sig en mindre risiko.

 

April1_infographic

 

Hvem skal du sælge til?

Hvis du lægger en solid plan for din funding, øger du dine odds for ikke at lave et paniksalg, og det giver dig rum til at være kritisk i forhold til, hvem du sælger til.

Husk at private investorer også er mennesker. De har ikke nødvendigvis de rigtige svar, og de fleste af dem har heller ikke ubegrænsede midler. Vi har set konstallationer, hvor en investor ikke kan forblive objektiv pga. den personlige risiko, og det sætter altid projektet yderligere under pres.

 

Hvad sælger du egentlig?

Når du kommer til at stå over for én eller flere investorer, så husk at det lige så meget er dig som dit projekt,- du sælger.

Forbered dig, tag pænt tøj på, brug tid og evt. penge på at få lavet en overbevisende og veltænkt præsentation – det er tid og penge godt givet ud. ”Seeing is believing”, og det vigtigt ikke at undervurdere betydningen af disse elementer; om end det naturligvis helt grundlæggende er din idé, du forsøger at sælge, så er det værd altid at huske på, at måden du forsøger at sælge den OG dig selv, kan være helt afgørende og en genvej til at trænge igennem hos den rigtige investor.

Går du med tanker om funding til dit projekt? theView rådgiver og hjælper virksomheder med at finde den fornødne kapital til at tage projekter til det næste niveau. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig og dit projekt.

More from the blog

 • se-event-18

  Sales & Sausages med theView

  Sälj med succé   Nu bjuder vi igen in våra vänner, kunder, samarbetspartners, företagare, investerare, specialister, familj, samt alla andra nyfikna och glada människor till att träffas hos theView i Karlskrona för en spännande fredag eftermiddag. Den här gången bjuder vi på seminarium om ett oerhört viktigt område som många företag tyvärr ofta underskattar när […]

  Read more

 • reception17_se_web

  Seminarium med theView 2 juni

  Kära vänner, här kommer en sista påminnelse med detaljerna för en spännande fredag eftermiddag hos theView den 2 juni. För den som inte hunnit anmäla sig än, finns det fortfarande möjlighet längst ner i mailet, och även varmt välkommen att dela inbjudan vidare till andra intressanta människor du tycker skulle ha glädje av en eftermiddag […]

  Read more

 • modondo_mar

  Modondo sætter strøm til certificering

  Effektiv certificering Flere og flere produkter, processer og løsninger certificeres. Det gøres blandt andet af hensyn til økologi, sikkerhed og sundhed. Modondo har udviklet et digitalt værktøj, som effektiviserer og optimerer certificering, for eksempel i henhold til CE og ISO. Virksomheden er svensk, og stiftet af ildsjæle som brænder for at føre deres plan i […]

  Read more