"Der kommer faser i dit projekt, hvor primær fokus for dit hold skal være på andet end udvikling, og det skal alle helst kunne deltage i og føre værdi til."

Overvej disse 5 ting, når du sætter holdet til din startup

Share this article
Du har ideen! Ideen som ikke er set før, og som du er villig til at bruge år af dit liv på. So far so good.

Du har brug for hjælp, så meget ved du. Men pas på! Dit valg af hold er fundamentalt for, om din startup bliver en succes, eller om det eneste det skaber, er et stort hul på din bankkonto.

Hermed et par overvejelser du kan gøre dig, når du sætter dit hold. Alt sammen for at øge dine odds for success:

 

Er andele i virksomheden balanceret med værditilførslen?

”Jeg skal bygge noget teknik, jeg har ingen penge, jeg finder en programmør og betaler med andele.”

Tænk over, at alle andele i din virksomhed skal tilføre værdi, formentlig i god tid fremover, dvs. også efter dit produkt er lanceret. Der kommer faser i dit projekt, hvor primær fokus for dit hold skal være på andet end udvikling, og det skal alle helst kunne deltage i og føre værdi til.

Alt for ofte ser vi lovende start-ups i en tidlig periode afsætte store andele til partnere, der ikke på lang sigt tilfører virksomheden værdi.

 

Har du alle kompetenceområder dækket ind?

Alt er fantastisk, produktet er lanceret, planerne og budgetterne er lagt, også dem for USA, men brugerne kommer ikke som forventet.

Du mangler hjælp – dit hold er ikke komplet! Noget i dit product/market fit er ikke løst. Du har formentlig brug for at ændre nogle ting, måske hele dit koncept. Under alle omstændigheder skal du være klar på at sluge et par kameler og ændre i nogle grundlæggende ting.

Tit ser vi start-ups, der helt mangler god plan for at nå deres markeder.

 

Er der for mange omkring bordet?

Det kan sagtens være værdiskabende at samle en stor gruppe af kompetente, succesfulde mennesker omkring dig, men hav fokus på planen og vær modig nok til at sige nej.

Vi ser founders, der tit er ved at drukne i rapportering, og som mister fokus og retning pga. for mange input og/eller uenigheder.

 

Er et hold overhovedet nødvendigt?

Nogle tror de kan selv. Sikkert er det dog, at der er værdi i at sparre og vende udfordringer, få dokumenteret planerne og holde hinanden fast på fremdriften.

Vi møder folk, der har prøvet alene. Nogle kan vi redde, andre er kommet for langt ud over kanten, og har mistet motivationen og/eller deres økonomiske fundament for projektet.

 

Hvordan ved jeg vedkommende er kvalificeret nok?

Det er svært at bedømme, hvornår en person er den rigtige. Som regel er der kun en vej til rigtigt at finde ud af det, nemlig ved at arbejde sammen.

Sæt målbare krav (kpi’er) i jeres ejeraftale, sådan at ejerandele først udløses ved opnåede mål. Sådan er du garanteret en værditilførsel for dine ejerandele.

Der er altid andre kandidater, så vær ikke bange for at sige nej, hvis maven eller hjertet siger det.

Overraskende nok ser vi tit ejergrupper, som er sat sammen ud fra mindre information om hinanden end hvis den ene skulle ansætte den anden.

 

Vi håber, at ovenstående kan bidrage til at sætte dit hold med bedre odds for success.

 

Mangler dit hold kommercielle kræfter? theView accelererer virksomheder ved at støtte deres kommercielle aktiviteter. Vi indgår tit som en interim eller fast del af topledelsen og eksekveringen.

More from the blog

 • jesper_wille

  theView udvider med en løsningsorienteret forretningsudvikler

  En kernekomponent i den værdiskabelse, theView leverer til sine kunder, er at matche behov, ressourcer og mål, med en eksekverbar vej frem. Herunder at levere det løsningsdesign, der giver afsæt til kommerciel vækst.  Derfor er vi glade for at udvide teamet med Jesper Wille, som fra nu bærer titlen Executive Business Agent på sit visitkort. […]

  Read more

 • modondo_mar

  Modondo sætter strøm til certificering

  Effektiv certificering Flere og flere produkter, processer og løsninger certificeres. Det gøres blandt andet af hensyn til økologi, sikkerhed og sundhed. Modondo har udviklet et digitalt værktøj, som effektiviserer og optimerer certificering, for eksempel i henhold til CE og ISO. Virksomheden er svensk, og stiftet af ildsjæle som brænder for at føre deres plan i […]

  Read more

 • marinealignment_mar_2017

  Helt i mål med Marine Alignment

  Maritime løsninger på verdensplan Marine Alignment har i årtier betjent den maritime sektor i store dele af verden. Under navnet Easeacon bragte virksomheden de danskudviklede og certificerede last- og ballastcomputere ombord på skibe i stort set alle de førende nationer på det maritime felt. Vender skuden og skaber historiske resultater Skibsbygning er af gode grunde […]

  Read more